Weidemann Elektrisch!

Weidemann Nederland B.V. gelooft in kwaliteit en duurzame oplossingen. Daarom biedt Weidemann Nederland haar klanten al jaren de beste producten en diensten. Hoewel de Weidemann modellen in Duitsland gebouwd worden, ontwikkeld Weidemann Nederland in eigen land op maat gemaakte modellen voor haar klanten.

Weidemann GmbH vond dat zwaar lichamelijk werk sneller, beter en veiliger kon. Weidemann kon dit haar klanten bieden door een unieke kleine mini-shovel op de markt te brengen. De kenmerken zijn; door vormgeving en design uitermate geschikt in kleine ruimten, kwaliteit door overbemeten componenten te gebruiken.Weidemann Nederland zag de kwaliteiten en eigenschappen als zeer gunstig voor de Nederlandse markt maar vond ook dat er een Cabine model moest komen. En zo geschiede, het eerste (Weidemann 917 Kabine) compacte Weidemann model met cabine!
In 2004 vond Weidemann Nederland het wel genoeg met de diesel verbranding als enige aandrijfbron. Hoewel diesel natuurlijk uiterst betrouwbaar is en de Dieselmotoren van Weidemann de zuinigste en schoonste in hun klasse, is dieseltechniek op de lange termijn niet meer toekomst bestendig. Mens, dier, het Milieu wil ook wat! Daarom kwam Weidemann Nederland met het concept voor een 100% elektrisch aangedreven compacte wiellader. Uitstoot vrij. Dit concept van Nederlandse bodem is inmiddels doorontwikkeld en in 2015 op de markt gekomen. ‘S werelds eerste elektrische kniklader!