Meij de Bie wint aanbesteding Gemeente Amsterdam voor tuin- en parkmachines

Royal Reesink dochterbedrijf B. van der Meij de Bie B.V. (Meij de Bie) heeft met deze aanbesteding de opdracht gekregen voor de levering en het onderhoud van de complete Amsterdamse machinevloot voor het onderhoud voor openbaar groen. Het gaat om een periode van vier tot zes jaar.

Om het uitgebreide machinepark van de Gemeente Amsterdam optimaal te beheren, maakt Meij de Bie gebruik van myTurf® Pro, een uniek asset management systeem van The Toro Company. Roon Hylkema, divisiedirecteur Reesink Turfcare: “Meij de Bie biedt net als de andere bedrijven van Royal Reesink met deze tool de mogelijkheid om de machinevloot continu te monitoren. Rapportages, onderhoud- en keuringshistorie zijn up to date en digitaal beschikbaar. De onderhoudswerkzaamheden worden bijgehouden, keuringen gepland, onderdelen besteld en werkorders geregistreerd. Hierdoor wordt stilstand van de machines beperkt en kunnen beheerders en monteurs efficiënter werken.”

 

Bijdrage aan CO2-reductie

De Gemeente Amsterdam wil haar CO2-uitstoot in 2025 met 40% reduceren. Daarom is het actieplan ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Inkopen (MVOI)’ opgesteld. Lex van der Meij de Bie, directeur Meij de Bie: “We dragen op verschillende manieren bij aan de gewenste CO2-reductie van Amsterdam. We leveren duurzame machines met een lage footprint. We garanderen dat binnen de ring 100% uitstootvrij gereden wordt en het streven is ook buiten de ring dit uitgangspunt te halen. Tenslotte maken onze servicemonteurs en vertegenwoordigers zoveel mogelijk gebruik van elektrisch transport, rijden zij korte routes en volgen zij een efficiënte planning.”

Gerrit van der Scheer, CEO Royal Reesink: “Wij zijn continu bezig met de vraag hoe we samen met klanten en leveranciers kunnen werken aan innovatieve en milieuvriendelijke oplossingen, omdat we daar sterk in geloven. Overheden moeten voldoen aan strenge eisen om de klimaatdoelstellingen te kunnen behalen, daar denken we graag en actief in mee.”

Over Meij de Bie / Royal Reesink

Meij de Bie is servicedealer van Jean Heybroek en leverancier van professionele onderhoudsapparatuur voor onder andere golfbanen, sportvelden en openbaar groen. De machines van vooraanstaande merken zoals Toro, Club Car, Amazone en Imants worden geleverd aan onder meer groenvoorzieningsbedrijven, golfbanen, gemeenten en bedrijven in de recreatie.

Net als Jean Heybroek maakt Meij de Bie deel uit van Royal Reesink BV. Royal Reesink is marktleider als internationale distributeur en serviceverlener op het gebied van hoogwaardige machines, componenten en diensten voor landbouw, landschapsonderhoud, intern transport, magazijninrichting en grond-, weg- en waterbouw. Hendrik Reesink begon in 1786 als eenmanszaak in Zutphen, sindsdien is het bedrijf sterk gegroeid en heeft het meer dan 2.500 medewerkers en een veertigtal dochterbedrijven over de hele wereld.